Kako da očistite sedišta u automobilu

sedista-prednja

Saveti za očuvanje auto sedišta

Kako da ocistite sedista u automobilu? Možda nemate decu, niti kućnog ljubimca koji se linja, ali se sedišta u vašem automobilu su sigurno prljava. Koliko često ih perete?

Mnogi svoje automobila često peru spolja i zanemaruju unutrašnjost, ne znajući da tako mnogo greše.

Sedišta, naročito ako su od štofa, mogu biti puna prašine, grinja, a volan i menjač pun bakterija.

Naročito je važno odmah oprati fleke jer kada dugo stoje mogu trajno da oštete materijal kojim su sedišta presvučena.

Dakle, nemojte biti lenji – makar jednom u sedam dana usisajte svoj automobil.

To možete uraditi malim ručnim usisivačem na baterije, ali su takvi često slabe jačine, zato je bolje da to uradite u auto-perionici, ili na benzinskoj pumpi koja nudi tu uslugu.

kako da ocistite sedista u automobilu

Takođe, nakon usisavanja, sedišta možete i samo da prebrišete vlažnom krpom. Nemojte da na krpi bude neki deterdžent ili sirće, već samo čista voda.

Barem dva, tri puta godišnje, ili češće ako više vremena provodite u automobili, perite sedišta. To takođe rade auto-perionice, ali ako biste da uštedite, kupite specijalno sredstvo za pranje auto-sedišta, ne ona koja su za pranje kučnog nameštaja, ili tepiha, što mnogi rade.

Ukoliko ste rešili da to sami uradite, nemojte da žurite. Operite svoja sedište temeljno, jedno po jedno, odvojite za to nekoliko sati, inače gubite vreme.

Pogledajte: Kako da očistite krevet ili dušek sa sodom bikarbonom

Pročitajte uputstvo na sredstvu za pranje i pridržavajte ga se, jer to niko nije smislio i napisao zato što je bio dokon.

Pranje auto sedišta

Zašto je važno prati jedno po jedno sedište?

Zato što ako odjednom nanesete sredstvo za pranje na sva sedišta, velike su šanse da nećete stići da ga uklonite na vreme, da će negde stajati predugo, a to može da ošteti materijal, da izbledi boju, na primer.

Ne zaboravite da nakon svakog pranja detaljno usisate sedišta.

Ukoliko vam sve ovo deluje previše komplikovano, kupite navlake za sedišta koje možete da perete u svojoj veš mašini, ili da ih nosite na hemijsko čišćenje. To je naročito pametna investicija ukoliko su vaša deca još mala, ili imate kućnog ljubimca koji se linja.

Izvor: Mondo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *